מדור ילדים
כאשר הילד מתחת לגיל 6, לסכום מזונות הילדים הבסיסי נוסף כאמור לרוב מדור. הכוונה לעלות חלקם של הילדים בדירתה של האם. סכום זה מהווה חלק משמעותי מסכום המזונות אשר האב מעביר לאם. לרוב מדור ישולם במידה והאם שוכרת דירה.
ילד 1 30%
2 ילדים 40%
3 ומעלה 50%
כאשר הילד מעל גיל 6, ובהתאם לפסיקה החדשה – אם חלוקה שווה בין ההורים אין חיוב מדור. כל מקרה אחר ייבחן לגופו .
אחזקת מדור - בחלק מהמחוזות, הם מחושבים בנוסף ובנפרד, וגם עליהם מחוייב האב – 30% לילד אחד, 40% לשניים, 50% לשלושה ומעלה.
טלפונים - עלותם אמורה להיחשב כחלק מההוצאות החריגות.
הוצאות משתנות – לשעבר "מחציות" - צוהרונים , חינוך, קייטנה , מעון משקפיים, שיניים , פסיכולוג , חוגים , שיעור פרטי, - שווה בשווה.
לאחר פרסום ההלכה החדשה הוצאות אלו לגבי ילדים עד גיל 6 מתחלקות עדיין שווה בשווה בין ההורים, אך מעל גיל 6 לרוב ההוצאות מתחלקות בהתאם ליחס הכנסות ההורים. כמובן שהכל מותנה בהסכמה ההורה האחר.
הוצאות חינוך מחציות – בתחילת כל שנה מקבל אחד ההורים (ההורה המקבל את קצבת הילדים – לרוב האמא) מענק לימודים מהביטוח הלאומי עבור כל אחד מהילדים (מגיל 6 עד 18). מקובל ששני ההורים חולקים את עלויות החינוך בתחילת השנה בהתאם ליחס ההכנסות, לאחר קיזוז המענק.
הוצאות רפואיות – מקובל שאת התשלום החודשי לקופת החולים משלמת האמא כחלק מתשלום המזונות החודשי. לגבי הוצאות רפואיות אחרות כגון משקפיים, גשר לשיניים, התייעצות עם רופא מומחה וכו` מקובל ששני ההורים חולקים. גם כאן, עד גיל 6 מחצית כל הורה, לאחר גיל 6 בהתאם ליחס הכנסות ההורים.
מזונות – קיזוז או חלוקה של קצבאות ומענקים. פסק דינו של כבוד השופט משה דרורי ברמ"ש 58470-01-16 שקבע קיזוז רעיוני (ראו גם תמ"ש 6639-08-13).
סכום מזונות - הצמדת מזונות ילדים למדד
תשלום מזונות לילד נכה - בדרך כלל הקצבה היא לצורכיו הרפואיים של הקטין . ישם שופטים שבודקים אם מספיקה – ואם לא ביתרה מתחלקים ההורים שווה בשווה.
ראו תלה"מ 31125-10-16 מיום 19.08.2018 של כבוד השופט איתי כץ וגם תלה"מ 35401-11-16 של כבוד השופטת אילת גולן-תבורי מיום 28.08.2018. .
ההלכה החדשה למזונות ילדים מעל גיל 6 - בתאריך 17.09.2017 בית המשפט העליון, בהרכב מורחב של 7 שופטים, אימץ בפסק דינו את חוות הדעת מטעם משרד המשפטים ואת העמדה העדכנית של מועצת הרבנות הראשית מסוף שנת 2015, והגדיר הלכה חדשה בקביעת שיעור מזונות עבור ילדים יהודים.
ההלכה החדשה קובעת ששיעור מזונות הילד יקבע בהתאם להכנסות שני ההורים (השינוי הוא שמתחשבים גם בהכנסות האם) וחלוקת זמני השהות כבר מגיל 6 (במקום 15). עד גיל 6 עדיין תשלום המזונות יהיה על האב בלבד.
עד כה, שנה אחרי פרסום פסק הדין, הדיינים לא מקבלים הלכה זו. נוצר מצב בו יש מרוץ סמכויות חדש, בו לאמהות כדאי ברוב המקרים להגיע בנושא המזונות לבית הדין הרבני ולאבות לבתי המשפט למשפחה, מצב זה אינו נכון ומביא למאבקים מיותרים
לתיאום פגישת ייעוץ ללא עלות ויצירת קשר לחץ כאן